Η Εταιρεία μας

Με κάθε κατασκευή της εταιρείας, φυτεύουμε και τον ανάλογο αριθμό δέντρων

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1999 από τον μηχανικό ξύλου Αναστάσιο Βασίλαινα, ειδικευμένο στην τεχνολογία & μηχανική ξύλου με σπουδές στην Ελλάδα, Δασοπονία, Μηχανική ξύλου στην Γαλλία και  ΜΒΑ στην Αγγλία. Η WandS εγγυάται εγγράφως για την ποιότητα και το χρόνο υλοποίησης κάθε της κατασκευής. Έχει υλοποιήσει πάνω από 350 Έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μέχρι σήμερα πιστή τήρηση των προδιαγραφών, των συμφωνιών και των όρων, κατατάσσει την WandS στις φερεγγυότερες επιχειρήσεις του κλάδου.

 

Η φιλοσοφία μας και γιατί δημιουργήσαμε την εταιρεία μας:

 • Αγαπάμε την φύση, την αρχιτεκτονική, την ποιοτική και υγιεινή ζωή.

 • Σκεπτόμαστε οικολογικά, ζούμε υγιεινά με σεβασμό στον εαυτό μας, στον πελάτη μας και τον πλανήτη.

 • Επιθυμούμε να προσφέρουμε εξαιρετικές οικολογικές κατασκευές.

 • Είμαστε ιδεαλιστές οικολόγοι, επαναστάτες και καινοτόμοι εξερευνητές.

 • Αμφισβητούμε το κατεστημένο, το συνηθισμένο και το εμπορικό τα οποία καταστρέφουν τον πλανήτη μας και την υγεία μας.

Για αυτό αλλάζουμε τον τρόπο δόμησης σε πιο ποιοτικό, πιο οικολογικό, πιο υγιεινό και πιο οργανωμένο.

 

Αξίες

Η εταιρεία μας  είναι συνώνυμη με τα ποιοτικά, ενεργειακά κτίρια  και την οικολογική δόμηση με ξύλο.

Με τις κατασκευές μας δίνουμε μορφή στα νέα πρότυπα που ορίζουν τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, την φυσική δόμηση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα ενεργειακά αποδοτικά και οικολογικά κτίρια με την υπογραφή WandS, σχεδιάζονται για την απόλυτη αρμονία με τον άνθρωπο και το τοπικό του περιβάλλον

Είτε ο τόπος διαμονής είναι η Ελλάδα, είτε μία άλλη χώρα, οι κατασκευές μας με ξύλο σέβονται και τηρούν τις κατά τόπους προϋποθέσεις δόμησης και αρχιτεκτονικής.

Η WandS καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διατηρήσει την οικολογική ισορροπία, προάγοντας ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική συνείδηση. Στόχος της WandS είναι η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως των εκπομπών CO2, καθώς και η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, με το ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον μας. Με την αγορά νόμιμης ξυλείας υποστηρίζουμε το δάσος, διότι  για  κάθε  κορμό  εισαγόμενης  ξυλείας,  φυτεύονται  δύο  νέα  δένδρα

 

Ο στόχος μας:

Ποιτοικές κατασκευές ώστε οι πελάτες μας να βιώνουν μια υγιεινή διαμονή με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Στην εποχή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, της διάρρηξης της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον, η WandS αντιστέκεται δυναμικά και εισάγει μία νέα θεώρηση στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι βασικές παράμετροι και επιχειρηματικοί στόχοι της WandS είναι :

 • Βιοκλιματικός και ενεργειακός σχεδιασμός σε αρμονική σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.
 • Αειφόρες, ενεργειακά επαρκείς κατασκευές, με χρήση ηλιοθερμίας και γεωθερμίας.
 • Προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων, με χρήση οικολογικών υλικών.
 • Μείωση των εκπομπών τοξικών ρύπων και σωματιδίων στο ευρύτερο περιβάλλον & στους εσωτερικούς χώρους, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ανθρώπινη υγεία.
 • Μείωση των επιδράσεων από ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
 • Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό των κτιρίων.
 • Συμμετοχή των χρηστών στην εύρυθμη, βιοκλιματικά ορθολογική, λειτουργία των χώρων.

 

Φυτεύουμε δέντρα 

Η οικολογική συνείδηση της εταιρείας μας και η αγάπη που τρέφουμε για τα δέντρα και τον πλανήτη μας, μας παρακίνησε να ασχοληθούμε σθεναρά με τη φύτευση δέντρων. Έτσι, με κάθε αγορά σπιτιού από την εταιρεία μας θα φυτεύουμε από πενήντα (50) δέντρα έως και (300) ανάλογα με το μέγεθος του έργου.  Επίσης με την αγορά κάθε κυβικού ξύλου θα φυτεύουμε και ένα 1 δέντρο.

Στόχος μας αποτελεί, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί από τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου.

Η συγκεκριμένη δράση θα εφαρμοστεί σε αρχικό επίπεδο  σε συνεργασία με εταιρείες δεντροφύτευσης και παράλληλα με την ανάπτυξη δεντρυλλίων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας.   Ο πελάτης θα μπορεί είτε να λαμβάνει το πιστοποιητικό φύτευσης, είτε να επιλέξει να πραγματοποιηθεί η φύτευσή τους σε δικό του χώρο.    

 

Καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις

Η καινοτομία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία ανάπτυξης της WandS. Εξελίσσεται συνεχώς και καινοτομεί, προσφέροντας διαφοροποιημένες λύσεις με χαμηλότερο ανθρακικό [CO2] αποτύπωμα, βάσει των αναγκών των πελατών της, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη. Οι λύσεις της WandS περιλαμβάνουν από High Technology Modular Homes, τα οποία κατασκευάζονται τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες του πελάτη,  μέχρι και καινοτόμα No Permit Houses Tiny Houses.

Η ομάδα μας

Vasilainas Anastasios  Βασίλαινας Αναστάσιος

Αναστάσιος Βασίλαινας

Δ. Σύμβουλος | Μηχανικός Ξύλου

Ζαχαρούλα Τσότσου

Γενική Διεύθυνση

Χριστίνα Αντωνέλλη

Αρχιτέκτων Μηχανικός M.Arch|MSc

Λεωνίδας Μουτσώκος

Λεωνίδας Μουτσώκος

Πολιτικός Μηχανικός, ΑΠΘ, Construction Management MSc

Αρχιτεκτονας

Σπύρος Παππάς

Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. Master (MA) in Architectural Design, UCL, Master (MSc) Σχεδιασμός Φωτισμού, ΕΑΠ

Θανάσης Μούλιας

Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρών με ειδικότητα στα στατικά 

Κοινωνική υπευθυνότητα

Η WandS αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας στην οποία λειτουργεί. Οι άνθρωποί της είναι η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας της. Βασίζει τις πολιτικές της πάνω σε αρχές όπως η τιμιότητα, το ήθος, η ειλικρίνεια και ο αμοιβαίος σεβασμός. Δημιουργεί ένα ασφαλές, άνετο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, όπου η καινοτομία, η δημιουργικότητα, η παραγωγικότητα και η συνεχής βελτίωση [KAIZEN] ανταμείβονται. Σχεδιάζει την επιχειρηματική της στρατηγική σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζουν οι Αρχές του ''Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών'' [UN Global Compact].

Πιστεύει ότι με τη φροντίδα των δασών και τη χρήση ξύλου ως βασικό δομικό υλικό στις κατασκευές, μπορεί να αντιμετωπισθεί από κοινού η αλλαγή του κλίματος και η επίτευξη των δεσμεύσεων της Διεθνούς Πολιτικής του Κιότο της Ιαπωνίας [Kyoto City, Japan].

Η WandS αναπτύσσει συνεχώς τις διαδικασίες της ώστε να γίνει πιο περιβαλλοντικά αποτελεσματική, σε όλα τα επίπεδα.  

Υποπροϊόντα, όπως πριονίδια και απορρίμματα, ανακυκλώνονται 100% ή χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοενέργειας. Η δημοτικότητα των κατασκευών από ξύλο αυξάνεται έντονα και προωθείται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή [θεσμικό όργανο της Ε.Ε.]. Η WandS κατανοεί την πραγματική αξία των ανανεώσιμων πρώτων υλών. Η στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης και διαβίωσης είναι εύκολη, επιλέγοντας την πιο οικολογική επιλογή κατασκευής. Μια κατασκευή WandS είναι ένα προϊόν χαμηλής ενέργειας.

 

Το μέλλον του παγκόσμιου περιβάλλοντος είναι στα χέρια όλων μας.

 

Οι εγκαταστάσεις μας στο Βαθύ Αυλίδος ενσωματώνουν την παραπάνω φιλοσοφία. Με τη χρήση γεωθερμίας και φωτοβολταϊκών συστημάτων 10kw, τα γραφεία μας παρουσιάζουν θετικό ενεργειακό αποτύπωμα και από κάθε έτος εξοικονομoύμε στην ατμόσφαιρα περίπου 13,6 tn CO2, μόνο από τα φωτοβολταϊκά.