Πιστοποίηση FSC

 

 Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FSC®

 

 

Forest Stewardship Council (FSC®)

To Forest Stewardship Council είναι ένας διεθνής, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993  για να υποστηρίξει την περιβαλλοντικά ατάλληλη, κοινωνικά πωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείρηση των δασών, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Όραμα του οργανισμού είναι η συμπόρευση των δασών του κόσμου με τα οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και ανάγκες της παρούσας γενιάς, χωρίς να διακυβεύονται εκείνα των μελλονιτκών γενεών.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FSC® STANDARD for Chain of Custody (FSC® CoC);

Είναι ένα πρότυπο αειφορικής δασικής διαχείρισης με σκοπό την προστασία των δασών, που έχει εκδοθεί από το διεθνή οργανισμό Forest Stewardship Council.

Οι απαιτήσεις του προτύπου περιγράφουν ένα σύστημα διαχείρισης που έχει στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των πρώτων υλών, σε όλες τις φάσεις της επεξεργασίας τους, δηλαδή από το δάσος προς όλα τα ενδιάμεσα στάδια παραγωγής μέχρι την παράδοση του τελικού προϊόντος στους κταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτες ύλες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FSC®?

Η πιστοποίηση κατά FSC® εξασφαλίζει στους πελάτες (επιχειρήσεις, δημόσιο, καταναλωτές) ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα με τη σήμανση FSC®, προέρχονται από δάση με υπέυθυνη διαχείριση, ελεγχόμενες πηγές, ανακυκλωμένα υλικά ή συνδυασμό αυτών.

Τον Οκτώβριο του 2014 σε 79 χώρες στον πλανήτη, 1.296 πιστοποιημένοι παραγωγοί εκπληρώνουν τις αρχές και τα κριτήρια του FSC® εφαρμόζοντας Υπεύθυνη Διαχείρηση σε 1.840.235.390 στρέμματα δάσους.

Επιπλέον σε 112 χώρες σε όλο τον κόσμο, 28.303 επιχειρήσεις έχουν λάβει την πιστοποίηση και ανήκουν στην Αλυσίδα Επιτήρησης (CoC), μεταποιώντας και διακινώντας τα πιστοποιημένα προϊόντα προς τον τελικό καταναλωτή. Η WandS Vasilainas είναι μια επιχείρηση με την πλήρη πιστοποίηση κατά FSC®.